75 jaar vrijheid

In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties.

Oranjevereniging Roodeschool en Stichting Dorpsbelangen Roodeschool slaan de handen ineen voor de organisatie van 75 jaar vrijheid in ons dorp.

Hogelandsters denken mee over 75 jaar vrijheid

Afgelopen donderdagavond was het bestuur van Dorpsbelangen en Oranjevereniging aanwezig bij een bijeenkomst in het Gemeentehuis te Winsum waar ze in gesprek gingen met burgemeester Henk Jan Bolding. Het doel van de avond was, dat de gemeente Het Hogeland graag ideeën wilde horen van inwoners uit de gemeente om volgend jaar gezamenlijk 75 jaar vrijheid te kunnen vieren. Diverse mensen uit verschillende dorpen kwamen aan het woord. Het was een boeiende avond.
Het bestuur van Dorpsbelangen en Oranjevereniging hebben al leuke ideeën om 75 jaar vrijheid volgend jaar met inwoners en omgeving te kunnen vieren.
Houdt deze site in de gaten voor meer informatie. Uiteraard wordt u ook op de hoogte gehouden op de Facebookpagina van Stichting Dorpsbelangen. Op deze pagina wordt ook het nieuws van de Oranjevereniging gedeeld.

Bestuur Oranjevereniging

Heeft u een bijzondere foto uit de Tweede Wereldoorlog?

Voor het NIOD-project De Tweede Wereldoorlog in 100 Foto’s zijn wij op zoek naar bijzonder fotomateriaal uit de Tweede Wereldoorlog. Als uw foto wordt geselecteerd, wordt het tentoongesteld in de Tweede Kamer.
Heeft u nog een foto uit die tijd? Stuur dan een mail naar ons.