Samenloop voor Hoop

Lopen jullie mee in de strijd tegen kanker?
SamenLoop voor Hoop het Hogeland

Op 19 en 20 juni organiseert ‘TEAM Samenloop voor Hoop het Hogeland’ op het nieuwe sportpark in Winsum een 24-uurs wandelestafette onder de naam ‘SamenLoop voor Hoop’. De wandelestafette wordt gelopen in teams. Elk team dat loopt, zorgt voor zijn eigen sponsoring en draagt zo bij aan de strijd tegen kanker. Dit evenement van KWF is voor iedereen die iets tegen kanker wil doen; samen met lotgenoten staan we stil bij kanker en vieren wij het leven.

Graag nodigen we alle inwoners van Roodeschool en omgeving uit voor de bijeenkomst op zondag 26 januari om 10.45 uur in het Ontmoetingscentrum, Hooilandseweg 75. Tijdens deze bijeenkomst vertellen we jullie graag meer over deze Samenloop voor Hoop en hopen jullie enthousiast te maken voor deelname!

SamenLoop voor Hoop
SamenLoop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan wij samen met lotgenoten stil bij kanker en vieren wij het leven. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat.

Ceremonies
De SamenLoop voor Hoop wordt door heel Nederland volledig door vrijwilligers georganiseerd en heeft dus altijd zijn eigen, lokale karakter. Maar de ceremonies zijn een vast onderdeel. Ook wordt er een kinderloop georganiseerd.

Openingsceremonie
Onder warme aanmoediging van alle aanwezigen lopen mensen die kanker hebben gehad of nog in behandeling zijn, samen met hun naasten de eerste ronde over het parcours. Met de openingsceremonie laten we zien dat we er voor elkaar zijn en dat er hoop is.

Kaarsenceremonie
Als de avond valt steken we de kaarsen aan waardoor de kaarsenzakken met daarop een persoonlijke boodschap het parcours verlichten. Een emotioneel moment waarbij iedereen even stil staat. We steunen elkaar, herdenken mensen die zijn overleden aan kanker en steken mensen die ziek zijn een hart onder de riem.

Slotceremonie
Na 24 uur lopen alle deelnemers begeleid door sfeervolle muziek en gehuld in hun paarse shirt de laatste ronde samen. Daarna wordt op het podium bekend gemaakt hoeveel geld er in totaal is.

Kinderloop
Voor kinderen is er een speciale KinderLoop. Deze duurt 24 minuten en vindt plaats op 20 juni 2020. De Kinderloop is een korte versie van de SamenLoop.

Samenloop voor Hoop het Hogeland
Dit evenement organiseren we in onze nieuwe gemeente het Hogeland met als insteek uit elk dorp minimaal een team, om ons SAMEN in te zetten tegen kanker. Ons credo is: eerst delen (informatie) en dan vermenigvuldigen (samen inzetten voor) wat leidt tot een onvergetelijke dag!

Geef een reactie