Muziekreis door Roodeschool

In het kader van Adieu Eemsmond werd er zaterdag een ‘Muziekreis’ in Roodeschool georganiseerd.

Burgemeester Marijke van Beek en wethouder Harald Bouman waren namens het college van B&W van de gemeente Eemsmond aanwezig en opvallend was de grote groep van Gemeentebelangen Eemsmond en de afvaardiging van het CDA.

Burgemeester Marijke van Beek feliciteert Roodeschool en omstreken met de enorm succesvolle lichtweek. ‘Het borrelt en bruist in Eemsmond en vandaag het meeste in Roodeschool’.

Burgemeester Van Beek gaf in haar openingsspeech aan dat zij de keren dat zij tijdens de lichtweek in het dorp was of door het dorp reed zag hoe groot het enthousiasme en de betrokken- en verbondenheid was. Zij feliciteerde Roodeschool en de omliggende dorpen met het succes en bedankte iedereen die hier zo lang aan hadden gewerkt. Ook stak zij haar liefde voor muziek niet onder stoelen of banken waarop de eerste avances vanuit de hoek van Aign’ Wies kwamen. ‘Als de burgemeester op zoek is naar een koor dan is zij meer dan welkom!’

Bij de start stonden 50 bossen tulpen klaar.
In het kader van ‘verbinden’ vroeg voorzitter Van Dijken van Dorpsbelangen aan de aanwezigen om een bosje mee te nemen en aan iemand te geven die een gebaar van genegenheid en aandacht goed kan gebruiken. Een prachtig initiatief om het mooie evenement mee te beginnen. De boeketjes zijn op de plekken bezorgd waar ze voor waren gedacht.

Wethouder Harald Bouman en Jack van Dijken in gesprek over………..
Gemeentebelangen was zeer goed vertegenwoordigd

Hieronder wat foto’s die een impressie geven van de Muziekreis en hoe de deelnemers aan de reis genoten van deze middag die onder perfecte omstandigheden plaatsvond en uitstekend was georganiseerd door Dorpsbelangen met als kartrekkers Carina Dieterman en Sandra Vos. Beide dames hebben zelf ook goed genoten van de middag. Ze bestuurden de elektrische karretjes die bezoekers van halte naar halte konden brengen. De karretjes waren beschikbaar gesteld door Accuservice Lijnema.

Carina Dieterman en Sandra Vos brachten de bezoekers op een duurzame wijze van halte naar halte. Karretjes beschikbaar gesteld door Accuservice Lijnema.
Bij de opening van de Muziekreis was het dorpshuis al goed vol

De openingsact was van voor Aign’ Wies. Het koor dat binnenkort het vijfentwintig jarig bestaan viert met een jubileumconcert, opende de middag om 13:00 uur.
Voorzitter Jan van der Ploeg deelde mee dat het koor geen vergoeding zou vragen aan de organisatie omdat zij de afgelopen week Groningen Seaports bereid had gevonden de gemaakte onkosten te bestrijden. Een prachtig gebaar van Groningen Seaports!

De opening was voor Aign’ Wies. Bijna 25 jaar een begrip in Roodeschool en wijde omgeving.

De muzikale reis door het prachtig versierde dorp kon aan de hand van een strippenkaart worden gevolgd.
Op iedere halte kon het publiek genieten van een zeer gevarieerd programma. De publieke belangstelling was groot.

Winsum Nieuws was de hele week in Roodeschool en maakte van de activiteiten en evenementen mooie impressies. Klik hier voor de weergave van de Muziekreis. Een aanrader!

Cheikh Ibra Fall heeft zaterdag heel veel bezoekers de kneepjes geleerd van het djembée.
Paul Munting en Michel Hendricks speelden en zongen mooie liedjes, die vaak gaan over het mooie Hogeland in de showroom van LMB Oosterhof. Uiteraard werd het publiek onderhouden met het liedje ‘boemeltje noar Roodschoul’.
De bierspiekers zijn op het allerlaatste moment bereid gevonden opluistering te geven aan de Muziekreis. Zij vermaakten het (winkelend) publiek bij Goudgewas en Cynthia’s bloemenhuis.
Veel liedjes van Aign’ Wies konden worden meegezongen.
De band ESTEAM (Eppe, Sanne, Tim en Marieke Scholtens uit Oosternieland) speelden de wielmoeren van de auto’s in de werkplaats van Garage Garrelsweer.
Room One gaf een spetterend optreden bij De Splinter.
Twee vliegen in één klap: kijken naar de nieuwe collectie tijdens de Paasshow van De Splinter en genieten van het optreden van Room One

Trommelen leer je niet op een zaterdag-na-middag


De organisatie bedankt alle ondernemers die hun bedrijfsruimte beschikbaar stelden. Zij hebben er veel werk van gemaakt de ruimtes schoon te maken en in te richten. Tenslotte bedankt de organisaties alle muzikanten en dansers. Zonder jullie hadden we geen Muziekreis kunnen maken!