Outdoor fitness park Roodeschool

Inwoners hebben het al ontdekt! Samen met Sports2Play heeft Dorpsbelangen Roodeschool acht toestellen geselecteerd en een Outdoor fitness park Roodeschool gebouwd op Corenos Sportpark.

Dorpsbelangen Roodeschool heeft besloten met Sports2Play in zee te gaan omdat de visie van Sports2Play ons aansprak: het ervoor willen zorgen dat de gemeenschap, buurtbewoners en passanten geïnspireerd en geactiveerd raken om meer te bewegen. In samenwerking met Sports2Play wordt ervoor gezorgd dat, zodra de covid richtlijnen het permitteren, er minimaal 2 jaar begeleiding wordt aangeboden!

Sports2Play levert toestellen van Norwell. Toestellen van Norwell zijn betrouwbaar, robuust en, niet onbelangrijk, erg fraai. Een belangrijk element van het ontwerp – de boog – creëert een lichte en transparante constructie. Daarnaast is ook bewust gekeken naar een neutrale kleurkeuze.

Dorpsbelangen Roodeschool onderschrijft de visie van Norwell:
“Met onze fitnessapparatuur willen we een sportschool zonder muren creëren. Een plek waar mensen van alle generaties elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen sporten!”De ingang naar het outdoor fitness park is via de hoofdingang (gymzaal/clubhuis v.v. Corenos) of via de Zuster Kortestraat. Er is een verharde ingang gemaakt voor voetgangers. De aansluiting op de verharding van de Zuster Kortestraat is nu (nog) provisorisch. Dorpsbelangen Roodeschool wil de ingang integreren in het ontwerp van de nieuw te bouwen samenwerkingsschool in 2022.

Sports2Play heeft een instructiegids voor de acht toestellen geschreven. En zodra de covid-maatregelen het toelaten kan onder begeleiding worden getraind.

Wij zijn de sponsors en subsidiënten bijzonder dankbaar voor hun royale bijdragen: Gemeente Het Hogeland (Dorpsbudget 2020), NAM, QTS, Provincie Groningen (Reserve
Leefbaarheid Krimpgebieden), Rabobank Het Groninger Land, Stichting Fonds Eemsmond, Impulsloket Nationaal Programma Groningen, en een bijdrage van Dorpsbelangen Roodeschool.

Dat het buitensportpark een hit wordt in deze tijden van gesloten sportscholen, gedwongen thuiswerken én de eerste lentestralen, blijkt direct al als wij de eerste gebruikers spreken. Enkele jonge mannen en vrouwen hangen donderdagmiddag aan de turn- en trimtoestellen van het buitensportpark, trainen de buikspieren of doen conditie-oefeningen. In de sporttas zit de handgel. “Ik neem handgel mee om mijn handen schoon te kunnen maken hoewel ik er van overtuigd ben dat er buiten amper een risico is. En ik vind het wel zo netjes als ik bij het afstappen van dit toestel de vlakken waar ik mijn handen heb, even schoonmaak”, zegt één van de sporters.

“Ik kan niet thuis stilzitten”, zegt een 17-jarige scholier. Zij is naar het sportpark gefietst, een ritje van 10 minuten.

Deze ochtend heeft zij vier uur in een Zoom-vergadering gezeten en nu komt zij even lekker trainen.”Ik had niet verwacht dat het zo ontspannend kon zijn, maar de combi van het bewegen en de buitenlucht doet veel met mij”, aldus de 42-jarige die tot corona 3 dagen per week op kantoor werkte in stad en nu al een jaar thuis werkt. “Ik ben geen sporter maar ik vind dit ideaal en probeer hier twee keer per week een uurtje te gaan oefenen. Dorpsbelangen Roodeschool, hartstikke goed dat jullie dit hebben gedaan!“

Student Bas is ook te vinden op deze sportieve hangplek. Geen colleges weliswaar, maar de studie gaat gewoon door. Daarom zat hij deze ochtend al om zeven uur achter de computer en de boeken en nu komt hij lekker trainen.

Geef een antwoord