Aardgascondensaat wordt met vrachtauto’s afgevoerd

Het Ministerie van EZK heeft aan Noordgastransport B.V., een omgevingsvergunning verleend voor het tijdelijk, voor de duur van twee jaar, verladen van aardgascondensaat per truck op de locatie Emmapolder ter vervanging van de spoorketelverlading op de locatie Roodeschool.

Het bestuur van Dorpsbelangen Roodeschool is blij met deze belangrijke ontwikkeling in het proces om de verlading in Roodeschool stop te zetten.

Klik hier voor de publicatie in de Staatscourant.

Artikel website RTV-Noord.

Artikel DvhN.

Klik hier voor het dossier aardgascondensaatoverlaadstation Roodeschool.

Hiernaast een raamposter welke u kunt printen en achter uw voorruit kunt bevestigen.

9 gedachten over “Aardgascondensaat wordt met vrachtauto’s afgevoerd”

 1. Dat is toch de wereld op zijn kop? Spoorvervoer is vele malen veiliger en groener, nu gaat het per vervuilende vrachtauto met veel meer kans op ongelukken…..

 2. gebruik van aardgas zou toch stoppen oftewel openbaar wanbestuur en vrachtwagens zijn erg milleuvriendelijk natuurlijk want die rijden op water

 3. Alleen jammer dat er geen rekening is gehouden met dat goederentreinen veel veiliger zijn dan vrachtwagens; een goederentrein ontspoort zeer zelden omdat het spoornetwerk zeer goed beveiligd is, vrachtwagens verongelukken veel en veel sneller en zijn daarmee veel onveiliger voor de buurt. Ontzettend zonde dat door sensatieberichten op het nieuws en de beperkte kennis van buurtbewoners toch voor de vrachtwagen wordt gekozen, die niet alleen onveiliger maar ook milieuonvriendelijker is.

 4. Hallo,
  Trieste ontwikkeling . Slecht voor het milieu want er zijn tig vrachtwagens voor nodig ipv 1 locomotief. Daarbij is het spoor veel veiliger. Weer een actie van mileuradicalisten die niet verder kijken dan ongefundeerde tendensideuze berichtgeving.

 5. Welke zwakzinnige heeft dat nu weer verzonnen? Tientallen vrachtwagens door het dorp. Lekker veilig en goed voor het milieu ook…

 6. Wat een grote onzin. Die trucks rijden ook door het dorp, maar vervuilen veel meer dan een trein!! Raar land leven we in.

 7. Wat een belachelijk iets….. hoe verzin je het…. echt verstandloos….zeker weer bedacht door iemand achter een bureau…. dit is vragen om moeilijkheden, je zal er maar achter rijden en er gebeurt wat…… dit is gewoon probleem verplaatsen

 8. Helaas, het zijn inderdaad tussen de 30 en 46 extra vrachtwagens per dag over de N46 nu in plaats van 1 trein. Maar nu is er niks meer midden in het dorp. Het is alleen jammer dat men in het dorp niet door heeft dat als het aardgascondensaat station in het dorp gesloten is, de risicofactor in het gebied omlaag gaat en er weer wat andere stoffen vanaf de Eemshaven over het spoor mogen. Voor het dorp dus een achteruitgang in veiligheid.

 9. Het zijn niet tussen 30 en 46 vrachtwagens per dag maar aanmerkelijk minder.
  Het is de keuze van het bedrijf het condensaat per vrachtauto af te voeren. Er zijn betere alternatieven.
  Het bedrijf heeft nu alleen vergunning per vrachtauto af te voeren, nogmaals het is de keuze van het bedrijf geweest.

Reacties zijn gesloten.