Zienswijzen gaswinning ONE-Dyas ingediend

Olie- en gasmaatschappij ONE-Dyas wil de komende 35 jaar ruim 22 miljard kubieke meter aardgas winnen in de Noordzee. De afvoer van het aardgascondensaat gaat via Roodeschool. Dit moeten wij niet toestaan.

Zaterdag kwamen liefst zo’n 200 inwoners naar Lösploats om hun zienswijze in te leveren. Met een gratis kop coffee of tea to go en vaak een goed gesprek kwamen de verhalen los. Op onderstaande foto ziet u een ongeruste inwoner de zienswijze in de rode bus deponeren.

Woensdag 2 juni overhandigden bestuursleden van Stichting Dorpsbelangen Roodeschool de zienswijzen van 325 inwoners van Roodeschool aan de coördinator team vergunningverlening mijnbouw van het Ministerie van EZ&K. In de drie mappen ook de zienswijzen van de directeur van SWS De Dobbe, het bestuur van Meij Invest, het bestuur van Stichting Dorpsbelangen Uithuizen en bestuur van Stichting Dorpsbelangen Roodeschool. Met deze zienswijzen hoopt Roodeschool een stevig signaal af te hebben gegeven aan de Overheid, ONE-Dyas en Noordgastransport dat de overlaadlocatie weg moet uit Roodeschool.

Voor een leefbaar Roodeschool, hoogachtend,

Het bestuur van Stichting Dorpsbelangen Roodeschool

1 gedachte over “Zienswijzen gaswinning ONE-Dyas ingediend”

  1. Wanneer komt er nu eens een eind aan het gasstation.
    De overheid, provincie en gemeente moeten eindelijk doorbijten.
    Gezondheid van mensen staat voorop.
    Op zoek naar een nieuwe locatie.
    Past dit niet in de uitbreidings plannen van de Eemshaven.

Reacties zijn gesloten.