Mozaiekworkshop

In deze cursus/workshop maak je een dienblaadje of schaal voorzien van een leuke afbeelding of patroon. We werken met glazen mozaiekstenen en met keramische tegels die we in kleine stukjes breken.

De oudste mozaïeken bestaan al 5.000 jaar. Mozaïek is van origine een kunstvorm waarbij een grote afbeelding wordt vervaardigd uit een groot aantal kleine gekleurde steentjes, die in een vloer of wand worden gemetseld. De techniek is ook te gebruiken op kleinere objecten en gebruiksvoorwerpen. In deze cursus/workshop kun je een (klein)dienblad of schaal voorzien van een leuke afbeelding of patroon. We werken met glazen mozaiekstenen en met keramische tegels die we in kleine stukjes breken. De ronde schaal is een pakket, daar hoef je zelf niks voor te bedenken of voor te bereiden. Alleen de kleur te kiezen. Het is een heel leuke schaal die voor meerdere dingen gebruikt kan worden. Het dienblaadje heb ik met bloemen gemaakt, maar daar kun je ook zelf iets voor bedenken, bv grachtenpandjes. Of gewoon simpel drie kleuren tegel door elkaar. Ik kan helaas niet zo goed tekenen. Als je iets leuks hebt bedacht, zorg dat je het zelf kunt overtekenen op de ondergrond.
We gaan starten met 2 avonden, te weten 24 en 31 oktober. Dan zou je het werkstuk geplakt moeten hebben. Waarschijnlijk hebben we het werkstuk dan nog niet gevoegd. Daar maken we dan nog een afspraak voor. Wat je zelf kunt meenemen is een schoon bakje om de tegellijm in te doen. Wij zorgen verder dat alle materialen aanwezig zijn. Je kunt ook eigen tegels meenemen of misschien servies of andere scherven. Dan mogen het alleen wantegels zijn, vloertegels zijn te dik.
Het is tegelijk ook mindfulness, geconcentreerd bezig zijn met iets en even alle andere gedachten uit zetten😊 Dat krijg je er gratis bij.

Je kunt kiezen uit drie dingen om te maken:
1. Een klein dienblaadje met keramische tegels. Vrij in te vullen. Er is een voorbeeld, maar je mag ook zelf een onderwerp bedenken, wat je op de ondergrond kunt tekenen en dan met tegels gaat beplakken.

2. Als je een naambord wil maken voor bij de voordeur, dan kan dat ook. Dan dien je even aan te geven hoe groot dat bordje moet zijn. Je kunt ook een huisnummer er los bijmaken. De tekst kan zijn b.v. Fam. Tammo of Jan & Annie Jansen.
Hiervoor gebruiken we ook keramische tegels in verschillende kleuren.

3. Een mooie ronde mangohouten schaal die we gaan bekleden met Keramische tegels en glazen mozaiekstenen in verschillende vormen. Je kunt hiervoor kiezen uit groen met wit of zwart of roze met zwart of wit. Deze is erg mooi geworden en multifunctioneel.

Ik maak twee of drie voorbeelden.