Nieuwjaarsreceptie druk bezocht

Erwin de Vries en enkele fans

Het dorpshuis was zaterdagavond 13 januari tot de laatste stoel bezet. Ruim 110 inwoners hebben genoten van een gezellige avond met een optreden van Erwin de Vries en Bruno Brand en er was veel tijd om met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een kop koffie of een pilsje.

Erwin de Vries gaat een lied schrijven over de gemeente Eemsmond: ‘Alle dorpen mogen bijdragen leveren die ik dan verwerk.’ Het refrein is er al en hij heeft het zaterdag voorgezongen: “Hou de wind ook waait, adieu mien mooie Eemsmond (bis). ’t Ging ons goud, en woar mien hoes ook staat, adieu mien mooie Eemsmond. Blifst bij mie in ‘bloud.”
Erwin moet de coupletten in de loop van 2017 schrijven en vroeg aan de inwoners of ze al wat input konden leveren. In de pauzes schreven de inwoners notitieblaadjes vol met tips waarmee Erwin verder kan.

In zijn nieuwjaarstoespraak -met als thema ‘waar een wil is is een weg’, blikte voorzitter Jack van Dijken terug op 2017. Een jaar waarin ontzettend veel gebeurde.
Aardgascondensaatoverlaadstation, Hooilandseweg, speeltuintje, vakantieweek, slipjacht, opstart en voorbereidingen lichtweek 2018, kerstmarkt, sinterklaasintocht en het nieuwe station.

En 2018 zal zo mogelijk nog drukker worden. Het wordt het laatste jaar van Roodeschool in gemeente Eemsmond. Wij moeten ervoor zorgen dat wij in het eerste halfjaar een gactualiseerde dorpsvisie op gaan stellen. Passend in de Visie ‘Ruimte’ en het nieuwe Woon- en Leefbaarheidsplan neemt dorpsbelangen de uitdaging aan om zelf met plannen te komen om de leefbaarheid in Roodeschool te behouden of te verbeteren. De raad heeft in december bijna een miljoen Euro vrijgemaakt en wij hopen voor Roodeschool een substantieel bedrag aan te mogen wenden. Wij gaan de komende maanden aan het werk om de dorpsvisie te actualiseren.

De voorzitter hoopt de aanwezigen ook op de opening van het nieuwe station (maandag 15 januari) te mogen ontmoeten en ook tijdens de lichtweek (24 maart-2 april).

Van Dijken sloot af met de slotwoorden: “We zijn onderweg en we gaan verder. Verder op onze reis naar een nieuw dorp zonder aardgascondensaatoverlaadstation, een mooie Hooilandseweg, sterke gebouwen, minder bevingen en een prachtig station. Ik wens u een mooi 2018 toe en vergeet niet: Waar een wil is is een weg.”

Na afloop van de speech zong de zaal de drie bekende coupletten van het Grönnens Laid en werd getoost.

Erwin de Vries en enkele fans
Erwin de Vries en enkele fans