Bewoners actief in eigen buurt

Gemeente Eemsmond kent verschillende  onderhoudsniveaus. De laatste jaren heeft men weinig aandacht besteed aan het onderhoud van een groenstrook langs een bepaald blok aan de Zuster Kortestraat.

De bewoners hebben nu de handen in elkaar geslagen en onderhouden samen deze strook. Een mooi voorbeeld van een bewonersinitiatief dat navolging verdient.

De activiteitencommissie van Dorpsbelangen vond het initiatief zo mooi dat is besloten de ’totempaal’ van de afgelopen vakantieweek aan de bewoners te schenken die deze trofee direct een prominente plaats in hun groenstrook hebben gegeven.

Stichting Dorpsbelangen hoopt dat dit initiatief andere straten en buurten inspireert. Samen brengen we het dorp naar een hoger niveau. 

Onderhoud grafstenen

Het schilderen van de letters op een grafsteen 

Een ander voorbeeld van een bewonersinitiatief is het onderhoud van grafstenen op het oudste deel van de begraafplaats. Zo’n vijftien vrijwilligers steken regelmatig de handen uit de mouwen. De stenen worden schoongemaakt, de letters en de symbolen opnieuw geschilderd en waar groen is opgeschoten wordt gesnoeid.