Leerlingen planten duizenden bloembollen

Vrijdagmiddag, 8 november, aan het einde van de lesdag, hebben leerlingen van de groepen 5 en 6 van SWS De Dobbe enkele duizenden bloembollen van stinzenplanten in het gazon achter het dorpshuis geplant. De bloembollen maken onderdeel uit van het parkplan. De bloembollen groeien de komende winter en voorjaar in het gras en bloeien voordat de eerste keer het gras wordt gemaaid.

Stinzenplanten zijn een bijzondere groep verwilderende voorjaarsbloemen. Vroeger kwamen ze vooral voor op buitenplaatsen, rondom kastelen en landhuizen. Maar in 1935 stonden deze planten ook in de tuin achter het dorpshuis, toen het nog een boerderij was.

Dorpshuis en Dorpsbelangen creëren samen een prachtig gebied in het centrum van het dorp.

De leerlingen begonnen om 13:45 uur en tegen het einde van de schooltijd (om 14:30 uur) zaten de 2.000 bollen in de grond! Voor de begeleiders en ouders was er koffie en thee, voor de leerlingen ranja en appels. De appels waren ten dele gesponsord door Goudgewas.

De hele organisatie stond onder deskundige leiding van Geert Kruize van Kruize bloembollen, die de stinzenplanten heeft geselecteerd.
Sandra Vos en Jeanette van Dijken waren namens Dorpsbelangen Roodeschool en het Dorpshuis aanwezig.

Binnenkort zal een informatiebord worden geplaatst die meer vertelt over de tuin en de omgeving.