Roodeschool rooit het!

De lichtweek ligt ons vers in het geheugen. Veel inwoners zijn aan het nagenieten. Bewoners van enkele straten blijven elkaar ook na de lichtweek opzoeken. Zo heeft Hooilandseweg-Oost een gezellige koffie-avond gehad en gaan ze op 9 juni samen genieten van een barbecue. En zo zijn er meer van dit soort initiatieven!
We zijn goed bezig met elkaar en dat moeten we vasthouden.

Dorpsvisie Roodeschool

Het bestuur van Stichting Dorpsbelangen heeft de opdracht van de gemeente Eemsmond gekregen een Dorpsvisie op te stellen. Wij hebben daar veel zin in en hebben daar inwoners bij nodig. Want een Dorpsvisie is van de inwoners en niet van een paar bestuurders.
De Roodschoulster houdt niet van oeverloos vergaderen en geleuter. Het gemiddelde proces om tot een dorpsvisie te komen duurt lang, kost veel tijd en vraagt veel van inwoners. Er zijn voorbeelden dat er wel tien tot vijftien avonden voor nodig zijn en het hele proces duurt hier en daar wel twee jaar. Daar hebben wij geen zin in. Het bestuur van Stichting Dorpsbelangen wil samen met inwoners in één avond komen tot een concept dorpsvisie. Dit is nog niet eerder vertoond. Wij willen een dorpsvisie met de snelkookpanmethode ontwikkelen. Snel, met voldoende vocht en onder hoge druk. En als de druk te ver oploopt, moet deze eruit.

Benieuwd?

Wanneer? Donderdag 26 april
Aanvang: 19:00 uur, graag om 18:50 uur binnen zijn.
Locatie: Dorpshuis Roodeschool

Wij vragen weer jouw medewerking!

We willen een avond organiseren met de nodige verrassingen, denk maar terug aan ‘A minute to win it’ en de PubQuiz! .
Deze keer is er gelukkig ruimte voor publiek! En wij zullen het publiek betrekken bij de avond.

Na afloop is er muziek en kunnen we gezellig napraten. Het is immers de avond vóór Koningsdag en de (meeste) mensen kunnen de volgende ochtend misschien wat langer blijven liggen. De avond zal om 19 uur beginnen zodat de deelnemers die later naar de Koningsnacht willen gaan in de stad, daar ruimschoots op tijd zullen zijn.

Tenslotte

Wij kijken uit naar 26 april en wij hopen dat inwoners van Roodeschool zich weer van hun beste kant laten zien! Als jij vragen hebt dan kun je deze stellen via het e-mailadres dorpsbelangenroodeschool@gmail.com
Je krijgt dan zo snel mogelijk een reactie.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van Stichting Dorpsbelangen Roodeschool