Roodeschool teleurgesteld na ‘no go’

Het aardgascondensaatoverlaadstation wordt definitief niet verplaatst. De laatste jaren van haar bestaan zal het station in de dorpskern van Roodeschool blijven. Na jaren praten, ontwerpen, tekenen en rekenen is deze week door partijen besloten definitief te stoppen en er een punt achter te zetten.

Voor burgemeester Marijke van Beek een enorme kater. De burgemeester heeft sinds haar aantreden in 2007 geijverd voor verplaatsing. Nog bij de nieuwjaarsrede 2018 sprak mevrouw Van Beek uit dat ook in haar laatste ambtsjaar het verplaatsen van de overlaadlocatie bovenaan de bucketlist stond en zij het in 2018 voor elkaar wilde zien te krijgen. Het heeft allemaal niet mogen baten.

It takes two or more to tango.
Het bestuur van Dorpsbelangen Roodeschool is niet minder teleurgesteld. Het bestuur heeft ontzettend veel tijd en energie gestoken in het weerbarstige dossier. Het is overduidelijk dat het meest recente plan technisch haalbaar is maar de partijen hebben het niet voor elkaar gekregen het financieel rond te krijgen. De gemeente Eemsmond had er een half miljoen voor over. Noordgastransport wilde iets doen. Dorpsbelangen Roodeschool zou een ton in de plannen willen steken. Blijkbaar hebben provincie en rijksoverheid onvoldoende gebaar gemaakt. En dan houdt het hier dus op.

Het bestuur van Stichting Dorpsbelangen is bijzonder teleurgesteld maar zit zeker niet bij de pakken neer. Er is al vergaderd en men heeft voornamelijk gesproken over de (nabije) toekomst.
Het bestuur ziet verschillende mogelijkheden van dit nadeel een voordeel te maken. Maar ook hier het spreekwoord ‘it takes (at least) two to tango’.