Glasvezel gaat door

Planning Het Hogeland Oost
De aannemer start 22 november de schouw in Roodeschool. Daarna komen de overige dorpen aan de buurt. Begin 2022 starten de eerste graafwerkzaamheden. Deze graafwerkzaamheden in Het Hogeland Oost duren tot medio 2022. Daarna worden de glasvezelaansluitingen in de woningen gerealiseerd. De planning is dat alle klanten in Hogeland Oost eind 2022 gebruik kunnen maken van hun snelle internetverbinding.

Aanmelden zonder aansluitkosten kan nog tot 15 december
Inwoners van Het Hogeland Oost krijgen nog tot 15 december 2021 extra de tijd om zich aan te melden voor glasvezel bij een van de telecomaanbieders Caiway, DELTA, Helden Van Nu of Online.nl. Doen zij dit voor 15 december, dan hoeven aanmelders geen aansluitkosten a €650,- te betalen.

Inzet van ambassadeurs en lokale partijen onmisbaar
Marcel Rijpstra, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk: “Tijdens de campagne in Het Hogeland Oost is er veel werk verzet om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk glasvezel komt. Ambassadeurs en lokale verkopers hebben zich ingezet om inwoners te overtuigen van het belang van glasvezel. Met succes, want in de laatste weken was mede daardoor een mooie eindsprint zichtbaar in het aantal aanmeldingen. We zijn dan ook erg verheugd dat we kunnen melden dat er glasvezel komt!”
Doordat Roodeschool ‘doorgaat’ ontvangt Dorpsbelangen van Deltafiber een tegoedbon dat zal worden omgezet in een toestel voor de foodtruck. Voor het dorp dus.