Fietsstroken Hooilandseweg gemarkeerd

Bepaalde delen van de fietsstroken tussen Oosteinde en Roodeschool zijn en worden niet voorzien van lantaarnpalen. Het is beleid van Provincie en Gemeente om wegen buiten de bebouwde kom niet te verlichten. Het bestuur van Dorpsbelangen Roodeschool heeft samen met buurtvereniging Nijkerkje verzocht de onverlichte delen tóch te gaan verlichten. De overheden zullen dit niet doen.

Om tegemoet te komen aan de bezorgdheid van de besturen van Dorpsbelang Roodeschool en buurtvereniging Oosteinde, die ook menen op te komen voor de belangen van inwoners/ouders van schoolgaande kinderen van Oudeschip en Spijk, hebben Provincie en Gemeente besloten de fietsstroken te voorzien van witte kantstenen. Hierdoor kan de fietser zich beter oriënteren op het pad dan voorheen waar het soms letterlijk zoeken was.

Op de vraag van Dorpsbelangen en buurtvereniging waarom onlangs een fietspad langs de provinciale weg naar Uithuizen wel is voorzien van lantaarnpalen, was het antwoord dat dit een uitzonderlijke situatie betreft omdat het fietspad aan het bosperceel grenst en als sociaal onveilig werd ervaren.

4 gedachten over “Fietsstroken Hooilandseweg gemarkeerd”

 1. Ik hoop dat er wel weer verlichting komt,anders is dat stuk erg gevaarlijk om te moeten fietsen,nu ook nog een die zwarte stenen .is voor velen niet te doen zo.

 2. Hallo Petie,

  er komen witte kantstenen langs (zie de foto).
  Met je fietsverlichting aan moet het te doen zijn.
  Wij hadden graag verlichting gehad, maar zoals in het bericht staat geschreven, het beleid is dat er in de buitengebieden geen verlichting wordt geplaatst.

  Jack

 3. Verlichting tussen de dorpen is zeker zo belangrijk, dat is precies het deel wat ” duister ” is. In de dorpen is het licht veelal voldoende, van het ene dorp naar het volgende daar moet de verlichting komen, dit voor de veiligheid van allen. Witte stenen etc is alleen mooi overdag. In de avond heb je er niets aan. Omgekeerde wereld. Provincie en Gemeenten >>> stap zelf eens op de fiets.

 4. Bijlage

  Gewoon goede verlichting op de fietsen! Ik heb heel veel gefietst en nooit problemen gehad. Goed letten op de weg. Nog meer buitenverlichting veroorzaakt lichtvervuiling.
  Bijgaande foto is op een heel afgelegen weg in Ierland, het ging in de avond schemeren en ik deed de verlichting aan. Geen probleem toch?

Reacties zijn gesloten.