Parkeren, fietsen en wandelen Hooilandseweg

De Hooilandseweg in Roodeschool is nagenoeg gereed. Medio september zijn de fietspadborden langs de weg geplaatst. Dit bord geeft weer dat het een VERPLICHT fietspad is. Fietsen moet op het fietspad en niet op de rijbaan. Parkeren mag niet op het fietspad. Hierop staat een boetebedrag van €90. Rijden over het fietspad kan worden beboet met €140.
Als parkeren niet kan op eigen erf, kan de bestuurder het voertuig parkeren op de rijbaan of een zijstraat, dan wel een parkeerterrein elders in het dorp.

Op onderstaande afbeelding (uitsnede tekening provincie Groningen) met de verklaring leest u waar fietsers en voetgangers zich dienen te verplaatsen. Op de locaties waar het asfalt rood is, is de ruimte voor fietsers en voetgangers gedeeld.

Voor fietsers geldt overigens de regel dat men aan de juiste zijde dient te fietsen. Fietsers richting Uithuizermeeden fietsen dus aan de noordzijde van de Hooilandseweg. Fietsers richting Oosteinde aan de zuidzijde. Het fietsen aan de ‘verkeerde zijde’ levert ook gevaarlijke situaties op want weggebruikers die uit een zijstraat komen verwachten geen fietsers van rechts.


2 gedachten over “Parkeren, fietsen en wandelen Hooilandseweg”

  1. Mooi, dat schiet op.
    Mooi zou het ook zijn als de witte markering, zoals die te zien is op het zwarte oostelijke fietspaddeel komend van Oosteinde, ook aangebracht wordt op het rode fietspad vanaf het spoor richting Meij.
    Destemeer is dit gewenst omdat daar ’s avonds, en als fietser komend van Meij, tegen het verblindende asymmetrisch licht van autoverkeer ingereden wordt.
    Zo ’n markering is dan een welkom baken.
    Ach, en als er dan nog wat verf over is, graag ook witte markeringslijnen langs de fietsroute Hooilandseweg-Schapeweg-Meij waar tegemoetkomende automobilisten ’s avonds vaak met dimmen geen haast maken …

Geef een reactie