Parkeren, fietsen en wandelen Hooilandseweg

De twee stroken langs de rijbaan van de Hooilandseweg zijn VERPLICHTE fietspaden.
Bestuurders van motorrijtuigen opgelet!
Stoppen en parkeren op het fietspad is verboden!

Als parkeren niet kan op eigen erf, kan de bestuurder het voertuig parkeren op de rijbaan of een zijstraat, dan wel een parkeerterrein elders in het dorp.

Inwoners en bezoekers, stop of parkeer niet op de stroken en spreek uw leveranciers en de aannemers die een klus voor u uitvoeren er op aan.

En voor fietsers geldt de regel dat men aan de rechterzijde van de Hooilandseweg dient te fietsen. Fiets je naar Uithuizermeeden dan moet je fietsen aan de noordzijde van de Hooilandseweg. En fiets je richting Oosteinde dan fiets je aan de zuidzijde. Het fietsen aan de ‘verkeerde zijde’ levert ook gevaarlijke situaties op want weggebruikers die uit een zijstraat komen verwachten geen fietsers van rechts.

2 gedachten over “Parkeren, fietsen en wandelen Hooilandseweg”

  1. Mooi, dat schiet op.
    Mooi zou het ook zijn als de witte markering, zoals die te zien is op het zwarte oostelijke fietspaddeel komend van Oosteinde, ook aangebracht wordt op het rode fietspad vanaf het spoor richting Meij.
    Destemeer is dit gewenst omdat daar ’s avonds, en als fietser komend van Meij, tegen het verblindende asymmetrisch licht van autoverkeer ingereden wordt.
    Zo ’n markering is dan een welkom baken.
    Ach, en als er dan nog wat verf over is, graag ook witte markeringslijnen langs de fietsroute Hooilandseweg-Schapeweg-Meij waar tegemoetkomende automobilisten ’s avonds vaak met dimmen geen haast maken …

Reacties zijn gesloten.