Vernieuwde Hooilandseweg geopend

Foto: Sandra Vos

Op maandag 9 december hebben gedeputeerde Fleur Gräper en wethouder Eltjo Dijkhuis de vernieuwde Hooilandseweg officieel geopend. Om 16 uur richtten de gedeputeerde en de wethouder een woordje tot de aanwezigen, zo’n 60 personen die zich hadden verzameld in Ons Huis in Oosteinde.
Daarna stapten Gräper en Dijkhuis in de A-Ford (bouwjaar 1931) van Roodschoulster Germt Zwart. De A-Ford reed door een banner die 30 seconden daarvoor in twee stukken waaide.
Zwart liet de bestuurders de details van de vernieuwde Hooilandseweg zien.

De aannemer is de komende periode nog bezig met het afwerken van het lijstje met restpunten die aan het licht kwamen bij de opneming/oplevering.

Roodeschool en Oosteinde hebben met de vernieuwde weg een kwaliteitsimpuls gekregen. Hiermee is niet iedereen het eens, getuige de nu en dan geuite kritieken op bijvoorbeeld social media. Gelukkig zijn verreweg de meeste weggebruikers en inwoners ingenomen met de nieuwe Hooilandseweg. Voor weggebruikers is het (nog steeds) wennen aan de nieuwe inrichting, de fietsstroken, de parkeersituatie, de openbare verlichting en het lijkt erop dat er nog steeds te hard wordt gereden.

Over dat laatste is het bestuur van Dorpsbelangen Roodeschool in gesprek met de Regiopolitie. Uit metingen en registratie is gebleken dat de meeste hardrijders helaas de weggebruikers zijn die bekend zijn. Met andere woorden we kunnen er met elkaar het nodige aan doen om de snelheid te verlagen. De Regiopolitie zal -net als tijdens de werkzaamheden- onaangekondigd controleren op onze rijsnelheid en straffen indien nodig.