En weer een hoofdprijs naar de Westerdijkstraat

En weer ging Westerdijkstraat er met de 1e prijs vandoor. Net als afgelopen zaterdag toen de Westerdijkstraat de hoofdprijs won om de mooiste straat van Roodeschool en omgeving. De groep wist maandag de meeste punten te verzamelen tijdens de perfect georganiseerde A minute to win it spellenavond in een bomvol Dorpshuis.

Nico de Vries had de leiding over deze avond en had om zich heen zeker vijftien vrijwilligers verzameld die hielpen de avond op rolletjes te laten verlopen. Nico heeft deze activiteit georganiseerd om punten te verdienen voor zijn afstuderen aan de ALO.

Elf straten streden soms op het scherpst van de snede om de cup met de grote oren die na 10 spelletjes en een bonusronde naar de Westerdijkstraat ging. Daar kunnen ze naast hun rozet met de verlichte 1 ook de grote beker neerzetten.

Het mooie van de spellenavond was dat jong en oud, sportief en minder getrainden de spelletjes speelden. En het kwam aan op behendigheid en geluk. Elk spelletje duurt maar één minuut. De doorloopsnelheid van de spelletjes was daardoor hoog en om 21:15 uur kon de prijsuitreiking al plaatsvinden.

De filmploeg van Winsum Nieuws kwam langs en maakte een mooie impressie van de avond en tevens prachtige plaatjes van het versierde dorp. Klik hier voor de link.

Geert Elzes heeft een mooie reportage gemaakt van zaterdagavond (vanuit de lucht) en maandagavond. De spanning en concentratie is van de gezichten te lezen. Klik hier voor de link.

A minute to win it is vrijdagmiddag voor de kinderen van de basisscholen. Ook dan hoopt Nico weer op een volle zaal.