Opening lichtweek, Westerdijkstraat wint de straatprijs

De kop is er af. De opening van de lichtweek was één groot feest. Om 19:00 uur stroomden vanuit alle windrichtingen honderden inwoners naar het dorpshuis. Versierde fietsen, skelters, trommels en toeters. Het dorp liep uit voor de opening.

Na een welkomstwoord door de voorzitter van Stichting Dorpsbelangen, Jack van Dijken feliciteerde de oudste inwoner van het dorp, mevrouw Woldring-van Dam, het dorp met de feestweek en zij haalde enkele mooie herinneringen op.

Het optreden van freestyle voetballer Maarten van Luit was weergaloos. Na zijn show nodigde hij de jeugd uit om samen met hem enkele trucjes te leren. De jeugd en de (groot)ouders genoten met volle teugen.

Inmiddels was de jury, bestaande uit burgemeester Van Beek en de voorzitter van de Culturele Raad, Gerad Bolhuis, op pad om de prachtig versierde straten en tuinen te jureren. De keuze was enorm lastig en Marijke van Beek wilde het liefste elke straat de eerste prijs uitreiken. “Er zijn alleen maar winnaars”, aldus mevrouw Van Beek.

Gerad Bolhuis kende de eervolle vermeldingen toe aan de Prinsenhof, Het Oude Riet en Hooilandseweg-Oost.
Marijke van Beek deelde de straatprijzen uit. Elke straat ontving een prachtige mega rozet die de prijswinnaars de hele week een mooie plek in hun straat mogen geven.

De prijswinnaars:
1. Westerdijkstraat
2. Canadawegje
3. Ubbegalaan