Hoe raakt u toch gemotiveerd om te gaan sporten?

Soms heb je gewoon echt even geen zin om te sporten. Af en toe hieraan toegeven is geen probleem, maar toch is het ook goed om jezelf een fikse schop onder je kont te geven.

Het gevoel achteraf
Je voelt je goed, fit en trots voel als je klaar bent. Bijna niemand heeft spijt achteraf na het sporten.

Bedenk wat voor invloed de beslissing om niet te sporten heeft op lange termijn.
Een enkele keer overslaan is geen probleem maar het leidt tot een neerwaartse spiraal. Blijf je in de flow, dan leidt dat tot regelmatiger sporten.

Zoek een motiverende sport playlist op
Muziek brengt je vaak in de stemming, dat geldt ook voor sporten. Zet een half uur voor dat je wil gaan sporten goede muziek op en motiveer jezelf om in een sportieve stemming te komen.

Beloon jezelf na het sporten
Bijvoorbeeld met een gezonde maaltijd of die leuke aflevering van een serie. Stel jezelf als doel dat je pas kijkt als je gesport hebt.

Zoek iemand die met je mee wil sporten
Samen sporten is effectief om vaker de sporten. Samen doelen opstellen of samen zweten tijdens een workout motiveert om te gaan.

Visualiseer het lange termijn doel
Wil je fitter worden, een betere conditie opbouwen, spiermassa opbouwen of afvallen? Probeer dat doel dan voor ogen te houden wanneer je een keer geen zin hebt om te gaan sporten.

Denk eens na over wat écht goed voor je is op dat moment
Als je het gigantisch druk hebt gehad, stress hebt of nog spierpijn hebt van je vorige workout, dan is het inderdaad misschien niet verstandig om te gaan. Maar als dat niet het geval is, is sporten gewoon goed voor je! Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je energielevel, eigenwaarde en je stemming.