Bevrijdingstocht 2021

In het kader van de Bevrijdingstocht 2021 liepen Evert en Greet Dijksterhuis uit Roodeschool het Bevrijdingsvuur van de stad Groningen naar Roodeschool. Ze liepen zeker niet de kortste route. Zij kozen ervoor een route uit te stippelen langs dorpen die de Canadese bevrijders in april 1945 bezochten.

De Bevrijdingswandeltocht (organisatie is dezelfde als Tocht om de Noord) heeft als doel: Stad & Ommeland verbinden door het Bevrijdingsvuur vanuit de stad Groningen naar alle plaatsen in Groningen te brengen.
Door corona is het een individuele tocht, waarin alle mogelijke manieren van groepsvorming tegengegaan worden.

Greet en Evert vertrokken klokslag 9.00 uur vanaf het terrein van het Loopsportcentrum in Oosterhoogebrug. Onderweg werden foto’s gemaakt van de komborden. Het weer was perfect voor de wandeling en in tegenstelling tot de voorspellingen, bleef het -op een enkele regendrup na- droog.

De laatste loodjes waren zwaar. Maar het stel nam geen kortere route. Zij bleven vasthouden aan de uitgestippelde route.

Tegen 19.30 uur kwamen zij vanuit Oosternieland het dorp binnenwandelen met een brandende fakkel naar Lösploats. Helaas waren er vanwege de corona richtlijnen maar een paar dorpelingen die hen met applaus opvingen.
Met de fakkel werd de vuurschaal ontstoken en overhandigde de voorzitter van de Oranjevereniging Sandra Vos een boeket aan Greet Dijksterhuis. Sandra bedankte hen namens de Oranjevereniging voor hun inzet en dat zij Roodeschool op deze mooie manier vertegenwoordigden.

De hele dag kon de route op Facebook worden gevolgd.

Hieronder enkele afbeeldingen om een impressie van de dag te geven.

[metagallery id=3586]