Cursus grafische vormgeving voor beginners

Wil jij graag voor je eigen vereniging, stichting of bedrijf een mooie, pakkende en opvallende folder of een poster maken, dan is deze cursus voor jou. Met professionele software van Affinity ga je aan de slag. Op enthousiaste wijze vertelt docent Dick Stoppels over de basisregels voor het vormgeven, laat praktische voorbeelden zien en laat je werken met het software programma Publisher van Affinity.

Wat heb je nodig? Een laptop waarop je Publisher en andere programma’s kunt installeren, creativiteit en een (klein) beetje tijd om thuis met kleine opdrachtjes aan de slag te kunnen gaan. En heel veel zin om deze cursus te volgen.

Vakland het Hogeland maakt deze cursus mogelijk en daarom kunnen we deze gratis aanbieden. Het softwareprogramma is een (gratis en volledig werkende) versie waar je 90 dagen mee kunt werken en daarna kun je het zelf voor een eenmalig bedrag met korting zelf aanschaffen. Ruim voor de eerste cursusavond neemt Dick Stoppels contact met je om je te informeren hoe je over deze proefversie kunt beschikken.

Het betreft een beginnerscursus, maar we verwachten wel dat je enkele basiszaken van de computer kent.
• Hoe je foto’s en documenten op je computer opslaat om die te gebruiken tijdens de cursus.
• Dat je een tekst kunt openen en maken in Word (of een andere tekstverwerker).

In 5 cursusavonden ga je leren hoe je zelf een goed uitziende poster of flyer kunt maken. Eentje die je kunt gebruiken om zelf te printen, te laten drukken of voor online gebruik. Welke onderwerpen ga ik onder andere behandelen?
• Wat heb je nodig voor een goede poster of flyer?
• Waarvoor maak je je poster, wat is je doelgroep?
• Hoe kom je aan goede en bruikbare foto’s of illustraties?
• De basisregels van het vormgeven (o.a. kleurgebruik en typografie)
• Verschil ontwerpen/vormgeven voor drukwerk of online gebruik.

Vanaf 17 april verzorgt Dick Stoppels in Roodeschool op 5 achtereenvolgende maandagavonden opnieuw een de succesvolle cursus grafische vormgeving. Deze keer is Perron 18 in Roodeschool de locatie waar de lessen worden gegeven. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: perron18roodeschool@gmail.com. Vermeld in jouw aanmeldmailtje je voor- en achternaam en het mailadres. Geef tevens aan of jij toestemming verleent dat het mailadres gebruikt gaat worden door Affinity (je krijgt een account voor de duur van de cursus) en door Dick Stoppels, die vlak voor aanvang nog even contact met jou zal opnemen.

De cursus is gratis. Vakland Het Hogeland betaalt de docent en de zaalhuur. Wij gaan er van uit dat de deelnemers die zich aanmelden, de cursus afronden. Wie niet op komt dagen, zal een vergoeding moeten betalen. Zo hopen wij te voorkomen dat anderen, die dolgraag de cursus willen volgen maar niet mee kunnen doen omdat het maximaal aantal deelnemers is bereikt, weer achter het net vissen.

Dick Stoppels is ruim 30 jaar werkzaam geweest in de grafische wereld als drukker. Altijd al veel interesse gehad in vormgeven en daarvan heeft hij in 2017 zijn werk gemaakt. Hij is grafisch vormgever en maak websites en helpt ondernemers met het gebruik van social media voor hun bedrijf.