Gelukkig nieuwjaar

Het bestuur van Stichting Dorpsbelangen Roodeschool wenst alle Roodschoulsters en iedereen die niet het voorrecht hebben Roodschoulster te zijn, een gelukkig maar bovenal gezond 2018 toe. Het wordt een druk jaar en wij hopen dat de activiteiten die in het komende jaar worden georganiseerd bijdragen aan de binding van de inwoners.

Verder staan er een paar grote veranderingen op stapel.
Op Nieuwjaarsdag heeft het Chinees restaurant definitief de deuren gesloten.
De volgende verandering: in week 2 maken treinreizigers de gang naar het station aan de Stationsstraat niet meer en moeten dan naar de locatie aan de Hooilandseweg. Zal die locatie de komende 125 jaar dienst doen als treinstation?
Op 15 januari wordt het nieuwe station onofficieel geopend.

Op 28 maart wordt de spoorlijn naar de Eemshaven en de stations Roodeschool en Eemshaven officieel geopend.
Vanaf Pasen kan vier keer per etmaal worden doorgereisd naar de Eemshaven. Wij hopen dat veel Duitsers ons dorp aan zullen doen als zij een dagtripje van Borkum naar het vaste land zullen maken.

Hopelijk wordt de Hooilandseweg in 2018 worden gereconstrueerd. We zijn erg benieuwd naar de eindsituatie.

Aan het einde van het nieuwe jaar zal Landbouwmechanisatiebedrijf Oosterhof waarschijnlijk zijn verhuisd naar de nieuwe locatie op de hoek van de Hooilandseweg en de N46. Daarna zal de romneyloods worden gesloopt en ontwikkelt de gemeente Eemsmond bouwkavels.