Huisartsenpraktijk in Uithuizermeeden tóch behouden

(van website www.ommelander.nl)

UITHUIZERMEEDEN – Uithuizermeeden krijgt een nieuwe huisartsenpraktijk. De huidige praktijk in het dorp sluit, zoals donderdag gemeld in april de deuren. Het kan echter snel gaan in de medische wereld. Huisarts Andreea Groze is nu van plan een nieuwe huisartsenpraktijk te openen aan de Vlasakker in het dorp.

De Stichting Praktijkbeheer is sinds vorig jaar eigenaar van huisartsenpraktijk Uithuizermeeden. Men draagt de praktijk per 19 april over aan de heer en mevrouw Reimert, huisartsen in Uithuizen. Zij zullen de huisartsenzorg verlenen vanuit Huisartsencentrum Uithuizen en dus de praktijk in Uithuizermeeden sluiten. Het bericht heeft tot veel vragen geleid in het dorp. ,,Veel mensen vinden het belangrijk dat er in Uithuizermeeden goede voorzieningen blijven, daar hoort een huisartsenpraktijk ook bij”, zo geeft Jasper Spijk van Meij-Invest aan. Deze stichting wil het dorp leefbaar houden.

Ook huisarts Zwiers (Roodeschool), huisartsen Veen en Stegmann (Uithuizen) en Apotheek Eemsmond maakten zich zorgen over de situatie in Uithuizermeeden. Daarom hebben zij de handen ineen geslagen om een huisarts te vinden die een nieuwe huisartsenpraktijk aan de Vlasakker in Uithuizermeeden wil openen. Andreea Groze wil dat.

Huisarts Groze werkt nu al drie dagen per week in huisartsenpraktijk Uithuizermeeden, en kent dus het gebied. Zij is enthousiast om zich als vaste huisarts en praktijkhouder in het dorp te vestigen. Zij zal de bestaande samenwerking met de praktijken Zwiers en Veen/Stegmann voortzetten. De medicijnvoorziening via Apotheek Eemsmond zal blijven zoals men dat gewend was. Ook de vaste assistentes zijn enthousiast om bij Andreea Groze in Uithuizermeeden te blijven werken.

Er is in Nederland sprake van vrije artsenkeuze. Huisarts Groze benadrukt dan ook dat het iedereen vrij staat om te kiezen voor overschrijving naar dokter Reimert, of om zich in te schrijven bij een andere huisarts. Groze: ,,Ik ben echter blij dat ik nu ook een alternatief kan bieden. Huisartsenzorg hoort dicht bij huis vind ik, en liefst door een vaste dokter. Die wil ik graag zijn in Uithuizermeeden.”

Momenteel wordt er achter de schermen hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de nieuwe praktijk op 19 april de deuren kan openen. Hiervoor is het nodig te weten hoeveel patiënten zich willen inschrijven in de nieuwe praktijk aan de Vlasakker. Daarom is een speciale website geopend waarop mensen zich per direct kunnen aanmelden (www.meijsterhuisarts.nl). Ook kunnen er formulieren met antwoordenveloppen worden opgehaald bij de praktijken van de huisartsen Zwiers en Veen/Stegmann, bij de uitgiftepunten van Apotheek Eemsmond, Coop Verstraete en verzorgingshuis De Mieden.