Kerstboom Lösploats staat

Sommige straten in het dorp zijn al wekenlang versierd en verlicht. In menig woonkamer staat reeds een kerstboom. Begrijpelijk dat wij in dit nare coronajaar zoeken naar lichtpuntjes. Het fleurt de straten en de mensen op.

Dorpsbelangen heeft de kerstboom zaterdag geplaatst op Lösploats. De boom komt deze editie van Meij. Die ochtend om half negen stonden Karel Kosmeijer en Simon Smit al voor de tuin aan de Torenstraat. Een kwartier later hadden zij de boom omgezaagd en weer een kwartier later lag de boom op een platte wagen van Stoppels.

In Roodeschool stonden enkele vrijwilligers te wachten om met vereende krachten de boom op de plaats te takelen en te voorzien van kerstverlichting. Ondanks het druilerig weer ging het van een leiden dakje en kon de verlichting om 11.30 uur worden getest.

Maandagavond bevestigde M. Terpstra aan de schutting van het podium een grote verlichte kerstster.

Het bestuur van Stichting Dorpsbelangen bedankt alle professionals en vrijwilligers voor de inzet. Niet alleen in deze periode maar het hele jaar.

Wij hopen dat de passanten mogen genieten van de kerstboom en de kerstster en wij hopen dat het bijdraagt om de donkere dagen voor Kerst door te komen.

Foto: Jurgen Hofs