Beweeg op uw eigen voorkeuren

Nu het mooier weer wordt is het heerlijk om buiten aan de slag te gaan. Elke zaterdag en woensdag staat het beweegteam van Dorpsbelangen Roodeschool klaar om met u te bewegen in de buitenlucht. Het mooie is dat u op elk moment kunt instappen. Want er is begeleiding die u zodanig begeleidt dat u niet moe hoeft te worden als u dat niet wilt. U geeft zelf aan tot waar u wilt gaan. U geeft zelf aan wat u wilt bereiken. Kom gewoon een keer!

Bewegen is gezond maar niet altijd gemakkelijk. Is het voor u lastig om in beweging te komen? U wilt wat hulp en advies gebruiken? Of heeft u gewoon zin om lekker te gaan bewegen? Kom dan eens vrijblijvend langs bij de beweegtuin.

Onze huisarts Sidika Atli verwoordt het als volgt.

Bewegen is uiteraard belangrijk voor de lichamelijke gezondheid maar even belangrijk is de mentale gezondheid. In deze lastige tijden wordt dit alleen maar duidelijker. Bewegen, zeker in de buitenlucht, zorgt ervoor dat de mentale weerbaarheid wordt vergroot

Tijdens de les wordt er gestart met een gezamenlijke warming-up. De spieren worden losgemaakt en er wordt aan de conditie gewerkt. Nadat u warm bent gaat u aan de slag op de toestellen, spelvormen en traint u balans- en coördinatie door middel van loop- en evenwichtsoefeningen. De training wordt gezamenlijk afgesloten met een cooling-down.

Iedere woensdag tussen 18.30-19.30 uur en zaterdag van 09.00-10.00 uur is een coach aanwezig. De deelnemers zijn enthousiast over de manier van hulp door de begeleider.

De beweegtuin bestaat uit een gevarieerde samenstelling van beweegtoestellen waar zowel conditie als krachtoefeningen kunnen worden gedaan. Zo wordt u gestimuleerd om gratis, regelmatig, op ongedwongen manier en met plezier te bewegen. Ook zonder opgave, onder begeleiding van een sportcoach kennismaken met bewegen? Elke zaterdagochtend en woensdagavond is Nico de Vries er om u te helpen met het op de juiste manier trainen op de toestellen.

Wist u trouwens dat het fitnesspark van Roodeschool is uitgeroepen tot park van de maand april 2022?