Kunstgrasveld Corenos Sportpark geopend

Het kunstgras voetbalveld op Corenos Sportpark is zaterdag 3 november geopend door wethouder H. Bouman.

Onder een stralend najaarszonnetje heette Corenos voorzitter Henno Tamsma een honderdtal geïnteresseerden welkom. Tamsma vertelde dat, na een lobby die ruim tien jaar heeft geduurd,  de gemeente Eemsmond, vlak voor de herindeling heeft besloten, het veld om te bouwen naar een kunstgrasveld. De voorzitter benadrukte het grote belang voor de voetbalvereniging want eindelijk kan er vanaf nu altijd worden getraind en zullen aanmerkelijk minder wedstrijden worden afgelast door terreinomstandigheden.

Jack van Dijken feliciteerde de vereniging én het dorp met dit prachtige resultaat. Het kunstgrasveld is een verrijking voor Roodeschool en draagt zeer bij aan de verbetering van de leefomgeving van Roodeschool en nabij liggende  dorpen.

Wethouder Harald Bouman opende het veld na een korte speech waarin hij ondermeer aan de omwonenden vertelde dat de gemeente de aannemer opdracht heeft verleend de lampen beter in te stellen omdat uit de buurt telefoontjes zijn gekomen over het felle strooilicht. De wethouder opende het veld door een lint door te knippen en met jeugdspelers op de foto te gaan.

De officiële eerste wedstrijd ving daarna aan. De pupillen van Corenos binden hun leeftijdgenootjes van Poolster aan de zegekar.