Lösploats is de naam van het park

Tijdens de nieuwjaarsreceptie ‘nieuwe stijl’ maakte burgemeester Henk Jan Bolding de naam van het nieuwe park bekend en wethouder Eltjo Dijkhuis overhandigde de bedenker van de naam een cadeau.
Sanne Meijer, voorzitter van de deskundige jury legde uit waarom de jury heeft gekozen voor deze naam. De jury die overigens geen makkelijke taak had, want men moest een keuze maken uit maar liefst ruim vijftig ingezonden namen, kwam unaniem tot besluit om het park de naam ‘Lösploats’ te geven. Volgens Sanne heeft het woord veel in zich, is het historisch een verantwoorde naam en is het bovendien een originele naam.

De bedenker van de naam, Janny Kolhorn-Wit was gelukkig zelf in de zaal en legde in haar eigen woorden uit hoe zij tot deze naam is gekomen.

Op de plaats waar nu het ronde pleintje is stond ooit de LOKLOODS met dichter naar het Stoitswegje de DRAAISCHIJF. Een naam zou kunnen zijn: LOKLOODS of DRAAISCHIJF
“Voor mij persoonlijk was het plantsoen met aansluitend terrein een prachtige speelplaats.
Ik bracht menig uur door op LOSPLOATS. Een historische aanduiding zou ik mooi vinden en Lösploats is in meerdere opzichten ook nu van toepassing. Immers iedereen kan lös gaan op het nieuwe plein.”

De naam zal door houtsnijwerk door Gabe Penninga in de boomstam worden uitgebeeld. Aan de zijde van het park heeft Gabe al een voorzijde van een oude locomotief gesneden. Aan de andere kant komt dus de naam van het park en ook de zeemeermin van de voormalige gemeente Uithuizermeeden.

De nieuwjaarsreceptie nieuwe stijl (vrijdagavond in plaats van zaterdag, van 19 – 21 uur in plaats van 20 – 24 uur en achtergrondmuziek in plaats van blokjes optredens) viel prima uit. Er waren aanmerkelijk meer mensen dan in voorgaande jaren. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Minka en Joost met prachtige achtergrondmuziek.

In de speeches werd kort terug geblikt op 2019 en uiteraard voor uit gekeken naar het nieuwe jaar. Het zal weer een druk en vol jaar worden voor Roodeschool met diverse ontwikkelingen, activiteiten en ontwikkelingen.

De mensen die aanwezig waren hebben genoten van de avond, de mensen die om welke reden niet aanwezig waren hebben het nodige gemist. Volgend jaar bent u allemaal welkom.