Cameratoezicht op het station

Foto: Jannes Wiersema

Maandagmiddag is besloten dat er zwaar wordt ingezet op de stroom van vernielingen die vandalen aanrichten in de gemeente Eemsmond. Er zal cameratoezicht worden ingesteld op diverse plaatsen in de gemeente, waaronder op het nieuwe station van Roodeschool. De camera’s zijn woensdag opgesteld.

De inwoners van het dorp, die trots zijn op hun nieuwe station, hadden hoop dat de vandalen niet in Roodeschool toe zouden slaan. Maar zij kwamen zondag bedrogen uit. De verontwaardiging is groot en de bereidheid om de spullen te bewaken, zowel in het publiek domein als op eigen terrein is groot. Dorpsbelangen Roodeschool heeft dit bij de burgemeester gemeld. Burgemeester Van Beek heeft aangegeven dat de maat meer dan vol is en er wordt hoog ingezet.

De maat is vol en er wordt nu hard opgetreden.

Gemeente Eemsmond zal naast cameratoezicht ook een beroep doen op de Buitengewoon Opsporings Ambtenaren. En de gemeente zal in gesprek gaan met jongeren en de ouders.

Burgemeester Van Beek riep op social media inwoners op zich te melden bij de politie als ze informatie over de vandalen hebben. ‘Dat kan eventueel ook anoniem.’