‘Let een beetje op elkaar’

Aan de inwoners van Roodeschool en Oosteinde

De juiste woorden in deze onzekere tijd. De verspreiding van het coronavirus zet ons leven stil. Veel zekerheden en vaste structuren vervallen. Je raakt de grip kwijt. En dat kan bange gevoelens geven: waar zal dit naar toe gaan? Soms zou je willen dat het allemaal weer gewoon was en stop je je oren dicht voor al het nieuws en trek je je het liefst niks aan van maatregelen. Het is een vermoeiende tijd. Iedereen is uit zijn gewone doen, kinderen raken verveeld, sociale contacten worden schaarser en je wordt bedolven onder informatie. Hier in het Noorden is het virus nog niet zo wijd verspreid. Maar volgens deskundigen is dat slechts een kwestie van tijd.

Met dit initiatief van de kerken in Roodeschool, Dorpsbelangen, Steunstee en Veur Mekoar willen we u een hart onder de riem steken. U bent niet alleen! En samen willen we ons er voor inzetten dat ook met daden te bewijzen.

Wie noodgedwongen thuis moet zitten, kan al snel verlegen zijn om het een of ander. De dagelijkse boodschappen moeten worden gehaald. Het is zo stil in huis.
Voor ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid is het verstandig om zo veel mogelijk thuis te blijven. Maar je wilt toch je boodschappen doen. Want je wilt jezelf graag redden. En zo ben je er even uit en kun je nog wat in contact komen met anderen. Wie lichte klachten heeft, denkt misschien net zo. Eigenlijk zou ik thuis moeten blijven, maar even naar de winkel kan toch wel? Of misschien is de vaste hulp wel uitgevallen.

Juist voor die mensen willen we graag een alternatief bieden. En ook voor alle anderen die om hulp verlegen zitten. Onderaan de brief die bij alle huishoudens op de mat is gevallen staan contactgegevens van mensen die u graag willen helpen.
We kunnen boodschappen voor u doen of helpen met andere praktische zaken. We zijn er om gewoon een praatje te maken. Misschien is er wel iemand die graag wil dat er voor hem of haar gebeden wordt, of je nu kerkganger bent of niet. We willen er graag zijn voor u. Noem het noaberschap, noem het naastenliefde of een beetje op elkaar letten. U bent niet alleen!

Steunstee heeft de dörpsbieb weer open gesteld. Er staan enkele honderden boeken die u gratis kunt lenen. Neem contact op met Engelien Koster of Tina Jonker van Steunstee. Het telefoonnummer waarop u Steunstee bereikt: 06-83856601

[table id=9 /]

(Photo by Mahdiar Mahmoodi on Unsplash)